×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۳  
true
false

امین غلامی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با تاثیر مثبت یا منفی ورزش بر رشد قدی کودکان و نوجوانان، اظهار کرد: عملا مفهوم «ورزش کردن» از هشت سالگی به بعد شروع می‌شود و در مورد «فعالیت بدنی» نیز اگر از ۲ تا سه سالگی به بعد به صورت هدفمند بازی‌های حرکتی انجام شود، معنا پیدا خواهد کرد و منظور از بازی‌های حرکتی هدفمند ورزش‌های مناسب سازی شده برای کودکان کم سن و سال است.

وی ادامه داد: اگر شدت ورزش زیاد باشد در دوران کودکی و نوجوانی برای رشد کودکان و نوجوانان آسیب‌زا است و مربوط به یک رشته خاص نمی‌شود، به این معنا که اگر حتی رشته شطرنج به تعداد ساعات بالایی از سوی کودکان و نوجوانان انجام شود به دلیل این‌که گردن و ستون فقرات آن‌ها درگیر است، باعث انحراف ستون فقرات خواهد شد، بنابراین حتی رشته‌ای مانند شطرنج اگر با فشار زیاد و به مدت طولانی انجام شود باعث اختلالات ساختار قامتی خواهد شد.

به گفته مدیرکانون علمی بازی و ورزش کودکان ورزش همانند یک تیغ دو لبه است که اگر در زمان مناسب و با شدت کافی انجام شود باعث تحریک صفحات رشد و اگر با شدت و مدت نامناسب مدنظر قرار گیرد باعث آسیب رساندن به رشد قامتی کودکان و نوجوانان خواهد شد.

غلامی با بیان این‌که در دوران کودکی و نوجوانی استخوان‌ها، غضروفی است و تحت ورزش‌های پرفشار و وزنه‌های سنگین به صفحات رشد لطمه وارد می‌شود، اظهار کرد: این مساله موجب خواهد شد که ورزشکار کودک یا نوجوان طی بازه زمانی ژنتیکی‌اش به حداکثر ظرفیت رشد قدی خود نرسد، اما اگر ورزش مناسب‌سازی شده براساس سن مدنظر قرار گیرد، نه تنها آسیب زننده نیست بلکه محرک بوده و می‌تواند کودک یا نوجوان را به حداکثر ظرفیت رشد قدی از نظر ژنتیکی برساند.

وی ادامه داد: به طور حتم ورزش مناسب، در کنار تغذیه مطلوب و شرایط روانی ایده‌آل کمک می‌کند تا کودکان و نوجوانان به حداکثر ظرفیت رشد قدی خود برسند، در غیر این صورت ورزش شدید و پرفشار نه تنها به رشد قامتی کمک نخواهد کرد بلکه قدرت بازدارندگی دارد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی در پاسخ به این‌که برخی معتقدند رشته‌های نظیر والیبال و بسکتبال عامل رشد قامتی و ورزش‌هایی نظیر وزنه برداری، ژیمناستیک یا فوتبال باعث جلوگیری از رشد قدی کودکان و نوجوانان می‌شود، تصریح کرد: اینگونه نیست که اگر کودکان یا نوجوانان رشته‌هایی مانند والیبال یا بسکتبال را انتخاب کند قد آنها رشد خواهد کرد، اما در مجموع پریدن‌ها، محرک‌های قوی‌تری برای رشد قدی هستند.

غلامی با تاکید بر این‌که هیچ رشته ورزشی باعث نمی‌شود که یک نفر از ظرفیت رشد قدی خود عبور کند، اظهار کرد: ورزش‌ در صورتی که مناسب و محرک صفحات رشد باشد کمک می‌کند تا یک فرد زودتر به ظرفیت رشد قدی خود برسد، اما ورزش نمی‌تواند بیش از ظرفیت ژنتیکی، افزایش قدی ایجاد کند و اساسا این تفکر اشتباه است که به برخی می‌گویند رشته ورزشی کشتی را انتخاب نکن چرا که موجب کوتاه شدن قد شده و به بسکتبال یا والیبال برو تا قدت افزایش پیدا کند.

وی افزود: به طور مثال در مورد ژیمناستیک به دلیل این‌که قد کوتاه موجب می‌شود مرکز ثقل بدن به زمین نزدیک‌تر باشد کنترل تعادل برای ورزشکار راحت‌تر است، بنابراین افرادی که قد کوتاه‌تری دارند در رشته‌های مانند ژیمناستیک و کشتی که تعادلی‌تر هستند مناسب‌تر است.

انتهای پیام

منبع این مطلب

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true